Pressekontakt - pressefoto - logo

Pressekontakt

Mobil: 40 70 83 63 | Mail: abc@cyklistforbundet.dk

 • Om Alle Børn Cykler

  At cykle i hverdagen gør en stor og positiv forskel for børns sundhed og trivsel. Alle Børn Cykler skal inspirere skoler, kommuner og forældre til at bakke op om et godt og aktivt børneliv med masser af cykling.

  Cyklistforbundet står sammen med Novo Nordisk bag børnemotionskampagnen Alle Børn Cykler 2023, der hvert år kører to uger i september på skoler i hele landet.

  I 2021-2023 gennemfører vi med støtte fra Sundhedsstyrelsen også en ny, skræddersyet indsats til udskolingen som del af Alle Børn Cykler.

  Typisk deltager over 100.000 elever i kampagnen, der henvender sig til alle klassetrin. Det er gratis for skolerne at deltage i kampagnen.

  Kampagnen indeholder en landsdækkende cykeldyst, hvor eleverne på klassevis dyster om flest cykeldage; undervisningsmateriale til en række fag og en forældreindsats. Kampagnen sluttes af med at kåre årets vindeklasser og Årets Børnecyklist.

  Se 'kampagnen kort' | Årets Børnecyklist | Gå til Forældrehjørnet

Alle Børn Cykler-alliancen

I regi af kampagnen tog Cyklistforbundet i 2021 initiativ til en landsdækkende og tværsektoriel alliance af kommuner, regioner, organisationer og øvrige, der ønsker at arbejde for mere børnecykling.

Se alleboerncykleralliancen.dk

Pressefoto & logo

Fotos kan bruges ved redaktionel omtale af Alle Børn Cykler og Alle Børn Cykler-Alliancen. Anden brug kun efter aftale.

Læs også

Kampagnen kort

Alle Børn Cykler er landets største børnemotionskampagne, hvor typisk over 100.000 skole-elever på klassebasis dyster om at cykle flest dage til skole og fritidsaktiviteter.

Læs mere

Deltagere og resultater

Se, hvem der deltager i Alle Børn Cykler 2023 samt hvor og hvor meget de cykler.

Gå til oversigt og resultater

Hvem bliver Årets Børnecyklist 2023?

Det er ikke kun voksne, der kan være gode rollemodeller for børn. Det kan kammeraterne også! Derfor kårer vi hvert år Årets Børnecyklist. Måske er det en elev i din klasse? Send din nominering til os senest 1. oktober.

Nominér en elev

Alle Børn Cykler Alliancen

Børn cykler, når voksne skaber mulighederne. Alliancen ønsker at gøre cyklen til en naturlig del af en barndom for alle i Danmark.

Læs mere på alleboerncykleralliancen.dk