Udskolingskonkurrencer:

Kom med i 'Cykeldysten' og årets KM-challenge

Der skal trædes max i pedalerne i årets kampagne, for klassen kan både konkurrere på antal cykeldage og antal cyklede km. Der er masser af lækre præmier at kæmpe for - og ekstra vinderchancer for udskolingen.

Sådan er I med

I både 'Cykeldysten' og 'KM-challenge' handler det om at cykle så meget som muligt i de 14 dage, hvor kampagnen kører. AL slags cykling tæller med. Både ture til og fra skolen, ture i skoletiden og ture til og fra fritidsaktiviteter og vennebesøg. Så det er bare om at komme i sadlen og afsted.

Læs mere

For nogen er det måske ingen sag at cykle hver dag eller at få mange km i benene. Men hvis man bor lige rundt om hjørnet fra skolen, eller hvis man bor 10 km væk og skal cykle på en halvkedelig vej alene, kan det være svært at komme i sadlen. Måske der skal et par friske hjælperyttere til for at få alle klassen med ud på cykelstien, så I kan samle masser af point.


Sådan samler I point

Klassens lærer printer køreskemaerne for de to kampagneuger og hænger dem op i klassen. Det er så jeres job at cykle løs og skrive al jeres cykling på skemaerne.

 • Hver dag I cykler, tæller som en cykeldag, uanset hvor mange km I cykler.
 • Selvom den måske giver hjelmhår, så giver det altså et ekstra point for hver dag, hjelmen også sidder på hovedet under cykelturen.
 • Giver du også lige din tohjulede ven et grundigt cykeltjek under kampagnen, kan du også høste et point der.
 • Vil I være med 'KM-challenge', så sæt mobilen til at holde styr på jeres km og skriv dem på skemaerne også.

Husk! Efter kampagnen skal læreren indtaste klassens resultater på hjemmesiden, så I kan være med i konkurrencen. Så sørg for at minde jeres lærer om at få det gjort!

Se konkurrencebetingelser.

Hvad kan I vinde?

Alle klasser fra alle klassetrin er med i lodtrækningen om de mange fælles præmier.* Men i år er der en ekstra gulerod til jer i udskolingen. Vi trækker nemlig lod om en ekstra præmie kun blandt de deltagende udskolingsklasser.

Er I ikke nået til sandsynlighedsregning endnu, så kan vi fortælle, at det betyder, at chancerne for at vinde er meget større! Så kom i sadlen og afsted. Så kan det være jer, der løber med en af de mange præmier.

 • Cykeldysten: Vind cykler mm.

  I Cykeldysten konkurrerer I med alle de ørige klassetrin. Hovedpræmien er en lækker mountainbike til alle elever i klassen OG klassens lærer. Men der er masser af andre flotte præmier på højkant.

  Se årets præmier

 • KM-challenge: Vind en klassefest

  I KM-challenge er det kun udskolingsklasserne, der kan cykle med. Den heldige vinderklasse kan se frem til et brag af en klassefest! Der er nemlig et gavekort på 3.000 kr. til indkøb i 365discount på højkant.

Sæt dine elevers cykelvaner til debat med vores nye undervisningsforløb

Til lærere

Backseat Generation?

I forløbet "Backseat Generation?" lærer eleverne at diskutere og debattere, arbejde med Toulmins argumentationsmodel, appelformer og sproglige virkemidler samt at fremstille en samtalepodcast om unges cykelvaner.

Læs mere

Til lærere

#Bikestagram

I forløbet "#Bikestagram" lærer eleverne at forholde sig til egne og andre unges cykelvaner. De stifter bekendtskab med dokumentargenren og lærer at fremstille "Bikestagrams", en visuel fortolkning af egne cykelvaner.

Læs mere