Spørgsmål - og svar

  • Hvor, hvordan, hvornår og hvis nu? Få svar på hyppigt stillede spørgsmål om Alle Børn Cykler.


Kampagne - og undervisningsmaterialer

Hvor finder jeg kampagnematerialerne?

Til august får du tilsendt et link til side, hvor du kan downloade og printe køreskema, kampagnevejledning m.m.

Skal vi bruge undervisningsmaterialerne for at være med?

Nej da. Men kampagnen er en oplagt lejlighed til også at sætte cyklen i centrum i undervisningen. Du kan vælge mellem en vifte af materialer til forskellige fag og klassetrin. Find undervisningsmaterialerne her.


Hvilken slags cykling tæller med?

Skal alle i klassen cykle?

Nej, det er kun de elever, som har lyst og mulighed for at cykle, der skal cykle. Hvis klassen vinder årets præmie, får alle elever i klassen en præmie, uanset om de har cyklet eller ej.

Er der et minimum for, hvor lidt der skal cykles?

Nej, selv en enkelt cykeldag tæller med. Men jo flere dage eleverne cykler, desto sjovere er det at deltage i kampagnen – og desto flere lodder får klassen til den afsluttende lodtrækning om årets hovedpræmie. Husk at det giver ekstra points at cykle med hjelm og lave et cykeltjek.

Hvad gør man, når der er lang vej til skole?

Elever, som bor langt fra skolen, kan cykle til toget eller bussen. Det tæller på samme måde, som havde de cyklet hele vejen til skole. Cykling uden for skoletiden fx til fritidsaktiviteter, besøg hos venner eller i weekenden tæller også som en cykeldag.

Tæller cykling efter skole også som cykeldag?

Ja, både cykling til og fra skole samt i fritiden tæller som cykeldage. Derfor kan også de elever, som måske har for langt til skole, også cykle med.

Hvad med de yngste elever, der ikke kan cykle alene?

Forældrene må hjertens gerne cykle med på turen til skole - men det giver altså ikke ekstra point. Det tæller dog også som en cykeldag, hvis barn og forælder først tager en cykeltur sammen efter skoletid.

Tæller det med, hvis man går i skole?

Det er kun cykelture, der kan registreres på køreskemaet. Det er lige så sundt at gå til skole. Men når børn lærer at cykle og vænner sig til at bruge cyklen som transportmiddel, er de bedre rustet til senere at komme rundt på egen hånd til kammerater og fritidsaktiviteter, hvor der måske er for langt at gå, og hvor de ellers skulle køres i bil eller tage bus.

Er det ikke for farligt at sende børn ud i trafikken?

Der er desværre steder, hvor trafikken ikke er til, at især mindre børn cykler. Vi opfordrer forældre og andre til at finde en god cykelrute med stier og små biveje, hvor det er trygt at cykle. Vi opfordrer også til, at de mindste cykler sammen med en voksen. Og bor en elev et sted, hvor det er utrygt at cykle til skole, er der stadig gode muligheder for at cykle med - det tæller nemlig også som cykeldag, hvis man cykler i sin fritid.

Tæller lærerens cykeldage med?

Nej, det er kun elevernes cykeldage, der tæller. Men voksne er forbilleder for børn, og vi håber selvfølgelig, at både du og elevernes forældre vil cykle mere i kampagneperioden. Vinder I den flotte hovedpræmie i form af cykler til hele klassen, følger der dog også en cykel med til klassen lærer.


Hvordan deltager vi, og hvad kan vi vinde?

Hvornår og hvordan indtaster jeg mine elevers cykeldage?

Når kampagneperioden er overstået, skal du som lærer på klassebasis indtaste dine elevers samlede antal cykel- og hjelmdage her på hjemmesiden (du skal altså ikke udfylde for hver enkelt elev). Det er nemt at taste de samlede antal dage ind, og du gør det ved at logge ind på Din Side og udfylde formularen.

Hvad kan eleverne vinde?

Årets hovedpræmie er en lækker mountainbikecykel til alle elever og deres lærer i vinderklassen. Men der kan vindes meget mere i Alle Børn Cykler. Se alle årets præmier på præmiesiden.

Hvornår får vinderklassen besked?

Vinderklassen får direkte besked den 6. oktober.

Må vi lave lokale konkurrence / uddele lokale priser?

Ja! Alt det I lyster. Årets køreskema vil hjælpe jer med at holde styr på cykleriet og hjelmdagene.


Fandt du ikke svarene her, er du velkommen til at kontakte os:

Cyklistforbundet, Rømersgade 5, 1362 København K
Tlf. 33 32 31 21 (ml.10-12 og 13-15) | Mail: abc@cyklistforbundet.dk

Hvem bliver Årets Børnecyklist 2023?

Det er ikke kun voksne, der kan være gode rollemodeller for børn. Det kan kammeraterne også! Derfor kårer vi hvert år Årets Børnecyklist. Måske er det en elev i din klasse? Send din nominering til os senest 1. oktober.

Nominér en elev

Cykeltjek

En velsmurt cykel er nøglen til en god cykeltur - og ekstra point i kampagnen. Brug vores Cykeltjekguide til at tjekke cyklerne og gøre jer cykelklar.

Lær mere

Forældrehjørnet

I Forældrehjørnet finder du inspiration og guides til, hvordan du kan hjælpe dit barn til at blive en sej børnecyklist.

Læs mere