Hvad er Alle Børn Cykler?

Alle Børn Cykler er landets største børnemotionskampagne, hvor typisk over 100.000 skole-elever på klassebasis dyster om at cykle flest dage til skole og fritidsaktiviteter.

Børn cykler, når voksne skaber mulighederne. Derfor arrangerer Cyklistforbundet hvert år skolecyklingskampagnen Alle Børn Cykler, der løber af stablen på skoler over hele landet de første to uger i september. Kampagnen kører næste gang den 4.-17. september 2023 med støtte fra Novo Nordisk og Sundhedsstyrelsen.

At cykle i hverdagen gør en stor forskel for børns sundhed og trivsel. Vi ønsker at inspirere skoler og forældre til at bakke op om et godt og aktivt børneliv med masser af cykling. Det er gratis for skolerne at deltage i kampagnen.

Kampagnen, der henvender sig til alle klassetrin, indeholder en landsdækkende cykeldyst, undervisningsmateriale til fagene og en forældreindsats. Kampagnen sluttes af med at kåre årets vindeklasse og Årets Børnecyklist.

Cykelbørn er glade børn. Når børn cykler, får de mere af alt det gode i deres liv: Frihed, selvstændighed, motion, trivsel, oplevelser og samvær med kammeraterne,Jane Kofod, vicedirektør i Cyklistforbundet.

Børn bevæger sig i dag mindre end nogensinde. Ifølge Sundhedsstyrelsen lever kun 26 procent af de 11-15 årige børn i Danmark op til anbefalingen om mindst en times fysisk aktivitet hver dag.

Med Alle Børn Cykler får skoler og lærere hjælp til at integrere cyklen i skolens hverdag og i undervisningen - både indendørs og udendørs. Med kampagnen får elever på alle klassetrin en mere fysisk aktiv og lærerig skoledag, der spiller godt sammen med kravet om min. 45 minutters bevægelse hver dag, styrker fællesskabet og får flere børn i sadlen.

Vigtige datoer 2023

1. maj: Tilmeldingen for skolerne/klasserne åbner

4. - 17. september: Alle Børn Cykler

  • Knapt 100.000 elever fra skoler over hele landet deltog sammen med deres lærere i Alle Børn Cykler 2022.

  • 98% af de deltagende lærere var tilfredse eller meget tilfredse med årets kampagne.

  • Flere elever cykler under kampagnen – og mere end de normalt gør. Mange holder også ved cyklen efterfølgende (effektmålinger foretaget af COWI i 2014-2017).

Læs også

Til dig, som er lærer

Her finder du alt, hvad du som lærer har brug for at vide til at komme godt i gang og lave et flot Alle Børn Cykler-forløb for dine elever.

Læs mere

Forældrehjørnet

I Forældrehjørnet finder du inspiration og guides til, hvordan du kan hjælpe dit barn til at blive en sej børnecyklist.

Læs mere

Nyt til udskolingen

I år tilbyder vi en helt ny, skræddersyet indsats til udskolingseleverne, der skal skabe større bevidsthed hos eleverne om cyklens mange fordele for dem selv og for hele vores samfund - både nu og her og i fremtiden.

Læs mere

Se også

Nyhedsbrevet

Er du lærer - så har vi et nyhedsbrev til dig med inspiration til at komme godt i gang med Alle Børn Cykler.

Info og tilmelding

Deltagere og resultater

Se, hvem der deltog i Alle Børn Cykler 2022, hvor i landet der blev cyklet - og hvor meget der er blev cyklet.

Gå til oversigt og resultater

Årets Børnecyklist

Det er ikke kun voksne, der kan være gode rollemodeller for børn. Det kan kammeraterne også! Derfor kårer Cyklistforbundet hvert år Årets Børnecyklist.

Læs mere