Pressekontakt - pressefoto - logo

Pressekontakt

Mobil: 40 70 83 63 | Mail: abc@cyklistforbundet.dk

 • Om Alle Børn Cykler

  At cykle i hverdagen gør en stor og positiv forskel for børns sundhed og trivsel. Alle Børn Cykler skal inspirere skoler, kommuner og forældre til at bakke op om et godt og aktivt børneliv med masser af cykling.

  Cyklistforbundet står sammen med Novo Nordisk bag børnemotionskampagnen Alle Børn Cykler 2023, der hvert år kører to uger i september på skoler i hele landet.

  I 2021-2023 gennemfører vi i kampagnen med støtte fra Sundhedsstyrelsen også en ny, skræddersyet indsats til udskolingen.

  Typisk deltager over 100.000 elever i kampagnen, der henvender sig til alle klassetrin. Det er gratis for skolerne at deltage i kampagnen.

  Kampagnen indeholder en landsdækkende cykeldyst, hvor eleverne på klassevis dyster om flest cykeldage; undervisningsmateriale til fagene og en forældreindsats. Kampagnen sluttes af med at kåre årets vindeklasse og Årets Børnecyklist.

  Se 'kampagnen kort' | Årets Børnecyklist | Gå til Forældrehjørnet

Alle Børn Cykler-alliancen

I regi af kampagnen tog Cyklistforbundet i 2021 initiativ til en landsdækkende og tværsektoriel alliance af kommuner, regioner, organisationer og øvrige, der ønsker at arbejde for mere børnecykling.

Se alleboerncykleralliancen.dk

Pressefoto & logo

Fotos kan bruges ved redaktionel omtale af Alle Børn Cykler og Alle Børn Cykler-Alliancen. Anden brug kun efter aftale.

Læs også

Deltagere og resultater

Se, hvem der deltog i Alle Børn Cykler 2022, hvor i landet der blev cyklet - og hvor meget der er blev cyklet.

Gå til oversigt og resultater

Tillykke til alle vindere i Alle Børn Cykler 2022

Stort tillykke til ALLE, der har cyklet med i Alle Børn Cykler 2022! Hele 92.351 elever fra 4.382 klasser i hele Danmark har deltaget, og tilsammen har de cyklet 422.177 dage - eller hvad der svarer til 1.156 år. Det er fantastisk flot cyklet! Nu er lodtrækningen slut og vinderne fundet.

Se alle vinderne her

Årets Børnecyklist 2022: Hvorfor køre i bil, når man kan cykle?

Hvert år i forbindelse med Alle Børn Cykler udnævner Cyklistforbundet Årets Børnecyklist, og i 2022 går prisen til en cykelglad dreng fra Vejen i Sydjylland.

Læs mere

Danmarks nye lærerpris går til folkeskolelærer i Frederikssund

Sarah Phillips Hansen på Trekløverskolen i Frederikssund samarbejder med pensionister for at få flere børn til at cykle. Det var med til at gøre hende til den første modtager af Cyklistforbundets og Alle Børn Cykler Alliancens nye pris Alle Børn Cykler Prisen.

Læs mere