Bliv samarbejdskommune

Cykelbørn er glade børn - og børn cykler, når voksne skaber mulighederne. Som samarbejdskommune på Alle Børn Cykler er I med til at gøre cykling til og fra skole / fritidsaktiviteter til en natulig del af flere af børns hverdag.

Alle Børn Cykler giver jer som kommune mulighed for aktivt og direkte at støtte op om børnecykelkulturen og få flere børn op på cyklen. Vi hjælper jer med at invitere jeres skoler til at deltage i kampagnen og med at styrke lærernes fokus på at inddrage cyklen i skoledagen.

Det er gratis for skolerne at deltage i kampagnen, der finansieres med støtte fra Novo Nordisk Danmark og Jyske Bank.

Herunder kan I læse mere om at være samarbejdskommune, og I kan tilmelde jer som samarbejdskommune.

Erfaringen fra de sidste mange års kampagner viser, at kommunal opbakning gør en forskel. Det styrker skolernes deltagelse og engagement i indsatsen for at fremme børns cykling,siger kampagneleder Mai-Britt Kristensen.

Det indeholder kampagnen

Alle Børn Cykler 2021 løber af stablen ude på skolerne den 6.-19. september og henvender sig til alle klassetrin. Kampagnen består af:

 • CYKELDYSTEN Under kampagnen dyster eleverne på klassebasis om at cykle flest dage til skole og i fritiden. Årets vinderklasse modtager en toplækker kvalitetsmountainbike fra HF Christiansen til alle elever plus klasselæreren ved et festligt event på skolen.

 • UNDERVISNINGSMATERIALE Lærerne får adgang til omfattende undervisnings­materiale med cyklen i centrum. Materialet kan inddrages i en række fag på alle klassetrin, og det er udviklet i henhold til Undervisnings­ministeriets fælles mål og opfylder fagenes læringsmål.

 • FORÆLDRE-INDDRAGELSE Kampagnen indeholder forskelligt materiale, der kan støtte og inspirere forældrene til at bakke op om deres børns cykling.

 • ÅRETS BØRNECYKLIST Som en del af kampagnen vi Årets Børnecyklist på baggrund af indsendte nomineringer fra kammerater/lærere. Det sker ved et festligt event på skolen.

Hvorfor

Cykelbørn er glade børn. Når børn cykler, får de mere frihed, selvstændighed, motion, bedre trivsel og indlæring, gode oplevelser og samvær med kammeraterne i deres liv.

Børn bevæger sig i dag mindre end nogensinde. Ifølge Sundhedsstyrelsen lever kun 26 procent af de 11-15 årige børn i Danmark op til anbefalingen om mindst en times fysisk aktivitet hver dag. Samtidig lader flere og flere børn cyklen stå i skuret og sætter sig ind på bagsædet.

Med Alle Børn Cykler kan I hjælpe kommunens børn op på cyklen og hjælpe med at skabe sunde vaner, som kan tages med ind i voksenlivet. Med Alle Børn Cykler får skolerne og lærerne hjælp til at integrere cyklen i skolens hverdag og i undervisningen - både indendørs og udendørs. På den måde får elever på alle klassetrin en mere fysisk aktiv og lærerig skoledag, der spiller godt sammen med kravet om min. 45 minutters bevægelse hver dag, styrker fællesskabet og får flere børn i sadlen.

Knapt 100.000 elever fra skoler over hele landet deltog sammen med deres lærere i Alle Børn Cykler 2020. Over 90% af de deltagende lærere var tilfredse eller meget tilfredse med årets kampagne. Effektmålinger af kampagnen foretaget af COWI i 2014-2017 viser, at flere elever cykler under kampagnen – og mere end de normalt gør. Mange holder også ved cyklen efterfølgende.

Bliv samarbejdskommune på Alle Børn Cykler 2021 og giv kommunens børn de store sundheds- og trivselsfordele, der er ved et aktivt cykelliv.

Det får I som samarbejdskommune

 • En invitation fra borgmeseren sendt direkte til alle kommunens skoler

 • Kommunikationsmateriale, som signalerer kommunens engagement i kampagnen

 • Mulighed for at tilkøbe stofbannere, der skaber synlighed om kampagnen ude på skolerne

 • En afsluttende oversigt over kommunens skolers resultater

 • Mulighed for at få lavet lokale lodtrækninger

Grundmodel og tilvalgselement

Samarbejdspakken er bygget op af en grundmodel og et tilvalgselement.

Grundmodellen | pris: 500 kr. pr. skole i kommunen:

 • Skole-invitationer: Vi sender en skabelon til en ’invitation fra borgmester til skolerne’, som I godkender, og vi efterfølgende pakker og sender til skolerne sammen med kampagnens øvrige hvervemateriale

 • Alle Børn Cykler 2020-plakat til lokale plakatstandere (leveres som digital trykfil)

 • Støtte til lokalt pressearbejde: I modtager to skabeloner til lokale pressemeddelelser – en ved kampagnestart og en ved kampagneafslutning med årets resultater

 • Alle Børn Cykler 2020-webbanner til kommunens hjemmesideOnline omtale af kommunens opbakning på kampagnens hjemmeside abc-abc.dk

Tilvalgselementet | pris: Kr. 500,- pr. stk.:

 • Outdoor-bannere: Vi producerer på bestilling store kampagnebannere på 1x3 meter til udendørs brug. Bannerne hænges op på skolerne for at synliggøre skolens og kommunens engagement og understøtte rekrutteringen af klasser til kampagnen.

Tilmeld jer som samarbejdskommune

Tilmeldingsfrist for at blive samarbejdskommune på Alle Børn Cykler 2021 var den 31. marts.

Kontakt

Har I spørgsmål til samarbejdet om kampagnen, beder vi jer kontakte kampagnemedarbejder Michael Pedersen på mail mip@cyklistforbundet.dk eller på telefon 40 70 83 60.

Til kommuner

Kalender for samarbejdskommuner

Som samarbejdskommune er der nogle datoer at være opmærksom på. Få overblikket i kommunekalenderen.

Gå til kommunekalenderen

Til lærere

Til dig, som er lærer

Her finder du alt, hvad du som lærer har brug for at vide til at komme godt i gang og lave et flot Alle Børn Cykler-forløb for dine elever.

Læs mere