Spørgsmål - og svar

Hvor, hvordan, hvornår og hvis nu? Få svar på hyppigt stillede spørgsmål om Alle Børn Cykler.

Hvor finder jeg undervisningsmaterialet?

Når du har tilmeldt en eller flere klasser til kampagnen, får du adgang til al undervisningsmateriale og de tilhørende lærervejledninger via Din Side. Der er materialer til både indendørs og udendørs undervisning opdelt på klassetrin og fag.

Skal alle i klassen cykle?

Nej, det er kun de elever, som har lyst og mulighed for at cykle, der skal cykle. Hvis klassen vinder årets præmie, får alle elever i klassen en præmie, uanset om de har cyklet eller ej.

Er der et minimum for, hvor lidt der skal cykles?

Nej, selv en enkelt cykeldag tæller med. Men jo flere dage eleverne cykler, desto sjovere er det at deltage i kampagnen – og desto flere lodder får klassen til den afsluttende lodtrækning om årets hovedpræmie.

Må vi lave lokale konkurrence / uddele lokale priser?

Ja! Alt det I lyster. Årets køreskema vil hjælpe jer med at holde styr på cykleriet og hjelmdagene.

Hvad gør man, når der er lang vej til skole?

Elever, som bor langt fra skolen, kan cykle til toget eller bussen. Det tæller på samme måde, som havde de cyklet hele vejen til skole. Cykling uden for skoletiden fx til fritidsaktiviteter eller i weekenden tæller også som en cykeldag.

Hvad med de yngste elever?

Forældrene må gerne cykle med på turen til skole. Det tæller også som cykeldag, hvis forældre tager en cykeltur efter skoletid sammen med barnet og således træner til at blive sikre cyklister, før barnet tages med ud i morgentrafikken.

Tæller det med, hvis man går i skole?

Det er kun cykelture, der kan registreres på køreskemaet. Det er lige så sundt at gå til skole. Men når børn lærer at cykle og vænner sig til at bruge cyklen som transportmiddel, er de bedre rustet til senere at komme rundt på egen hånd til kammerater og fritidsaktiviteter, hvor der måske er for langt at gå, og hvor de ellers skulle køres i bil eller tage bus.

Hvornår og hvordan indtaster jeg mine elevers cykeldage?

Når kampagneperioden er overstået, skal du som lærer på klassebasis indtaste dine elevers samlede antal cykel- og hjelmdage her på hjemmesiden (du skal altså ikke udfylde for hver enkelt elev). Det er nemt at taste de samlede antal dage ind, og du gør det ved at logge ind på Din Side og udfylde formularen.

Tæller lærerens cykeldage med?

Nej, det er kun elevernes cykeldage, der tæller. Men voksne er forbilleder for børn, og vi håber selvfølgelig, at både du og elevernes forældre vil cykle mere i kampagneperioden.

Tæller cykling efter skole også som cykeldag?

Ja, både cykling til og fra skole samt i fritiden tæller som cykeldage. Derfor kan også de elever, som måske har for langt til skole, også cykle med.

Hvad kan eleverne vinde?

Årets hovedpræmie er en lækker mountainbikecykel fra MBK eller Centurion til alle børn og deres lærer i vinderklassen. Men der kan vindes meget mere i Alle Børn Cykler 2021. Se alle årets præmier på præmiesiden.

Hvornår får vinderklassen besked?

Vinderklassen får direkte besked den 8. oktober.

Er det ikke for farligt at sende børn ud i trafikken?

Der er desværre steder, hvor trafikken ikke er til, at især mindre børn cykler. Vi opfordrer forældre og andre til at finde en god cykeltur med stier og små biveje, hvor det er trygt at cykle. Vi opfordrer også til, at de mindste cykler sammen med en voksen. Og bor en elev et sted, hvor det er utrygt at cykle til skole, er der stadig gode muligheder for at cykle med - det tæller nemlig også som cykeldag, hvis man cykler i sin fritid.

Fandt du ikke svarene her, er du velkommen til at kontakte os:

Cyklistforbundet, Rømersgade 5, 1362 København K
Tlf. 33 32 31 21 (ml.10-12 og 13-15) | Mail: abc@cyklistforbundet.dk

Principia i Skolen med HF Christiansen

Bestil et klassesæt af mountainbikes, kom afsted på to dages MTB-kursus på Slette Strand - Danmarks bedste MTB-kursussted og giv dine elever en god og sjov måde at samles om en fysisk aktivitet på.

Læs mere

Forældrehjørnet

Hjælp dit barn med at blive en sej børnecyklist. Så er det måske dit barn, der vinder Alle Børn Cyklers hovedpræmie: En toplækker mountainbike.

Læs mere

Tillykke til Bertil - Årets Børnecyklist 2021

Det er ikke kun voksne, der kan være gode rollemodeller for børn. Det kan kammerater også. 10-årige Bertil Emil Vester Mortensen fra Ørbæk på Fyn blev Årets Børnecyklist 2021.

Læs mere