Backseat Generation?

Velkommen til forløbet "Backseat Generation?" Her lærer I at diskutere og debattere, arbejde med Toulmins argumentationsmodel, appelformer og sproglige virkemidler samt at fremstille en samtalepodcast om unges cykelvaner.

Forløbet tager udgangspunkt i filmen "Backseat Generation?"


Filmen "Backseat Generation?"

Undersøgelse på undersøgelse har slået det fast: Unges cykling er i frit fald, og flere og flere unge vælger andre, passive transportformer. Men hvad tænker de unge selv om det at cykle, og hvorfor vælger de det til at fra? I filmen ”Backseat Generation?” møder vi Aiko, Alexander, Olivia, Thomas, Carl Philip, Martha, Amalie og Sahil, der fortæller om deres individuelle transportvalg.

Konkurrencer for udskolingen

Kør med i Cykeldysten og KM-challenge

Ta' cyklen til skole eller i fritiden så mange dage og så mange km som muligt og vind lækre præmier fx 3.000 kr. til indkøb i 365discount til et brag af en klassefest.

Læs mere

Årets bedste holdnavn

Har jeres klasse-cykelhold et sjovt navn? Er I "De hurtige høns", "De seje pomfritter" - eller noget endnu bedre? Vi kårer de fem sjoveste holdnavne og byder på lækre snacks fra 365 Økologi.

Læs mere

Fup eller fakta

Har du styr på lygter og reflekser og hvad der er regler (og god stil) på cykelstien? Tag quizzen og test din viden. Vi trækker lod om 5 gavekort på 500 kr. til Zalando blandt alle (rigtige) besvarelser.

Læs mere